دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۹

کتابداری تا اطلاع ثانوی تعطیل نیست/ ۹۲

فعالیت در فضای مجازی در ابتدای کار سخت بود، اما ناامید نشدیم

کتابخانه قدس روستای ویان، شهرستان کبودراهنگ، استان همدان

مسئول کتابخانه قدس روستای ویان شهرستان کبودرآهنگ استان همدان گفت: فعالیت در فضای مجازی به دلیل اینکه پیش از این تمرکز فعالیت‌ها در داخل کتابخانه بود در ابتدا دشوار بود، اما خسته نشدم و از ظرفیت‌های موجود به خوبی بهره برداری کردم.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان، روستای ویان یکی از روستاهای بزرگ شهرستان پهناور کبودرآهنگ است که ۳ هزار و ۷۸۰ نفر در آن زندگی می‌کنند. کتابخانه قدس از سال ۱۳۷۶ فعالیت خود را در این روستا آغاز کرده است و در طول سه ساله گذشته که مسئولیت آن را علی علی‌کرمی بر عهده داشته است، همواره در جمع ۵۰ روستای دوستدار کتاب کشور در جشنواره روستا و عشایر دوستدار کتاب قرار داشته است. در حال حاضر نیز که کتابخانه‌ها به دلیل پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در در فضای مجازی فعالیت‌های خود را ادامه می‌دهند، مسئول کتابخانه‌ خدمات خود را در دنیای مجازی بسط و گسترش داده است.

علی‌ علی‌کرمی در گفت‌وگو با روابط عمومی اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان همدان اظهار داشت: انتقال فعالیت‌های کتابخانه‌های عمومی از فضای حقیقی به فضای مجازی در ابتدا بسیار سخت بود؛ چراکه سال‌ها تمرکز اصلی فعالیت‌های کتابخوانی در داخل کتابخانه متمرکز بود. به همین دلیل از همه ظرفیت‌های موجود از جمله دهیاری و بسیج استفاده کردم و تبلیغات را در گروه‌های مجازی موجود در روستا به منظور هدایت مردم به فضای مجازی انجام دادم.

وی افزود: در ابتدا استقبال مردم از فعالیت‌ها در فضای مجازی بسیار پایین بود اما ناامید نشدم و مستقیم وارد روستا شدم؛ کتاب‌ها را در جمع‌های کوچک معرفی کردم و برگه های نقاشی ویژه جشنواره رضوی و مسابقه «کرونا را شکست می‌دهیم» را توزیع کردم. در این راه حجت الاسلام اسدالله محمدیان، روحانی مسجد جامع روستای ویان هم به کمک کتابخانه آمد و تبلیغات را در گروه‌های مجازی که راه اندازی کرده بود، انجام داد.

مسئول کتابخانه قدس روستای ویان تصریح کرد: اعضای فعال کتابخانه به ویژه شرکت کنندگان در دوره‌های گذشته جشنواره کتابخوانی رضوی را نیز دعوت کردم و آنان نیز فعالیت‌های تبلیغی را در خانواده‌های خود انجام دادند. به این ترتیب ویدیوهای کتابخوانی با موضوعات مختلف به ویژه جشنواره کتابخوانی رضوی ارسال شد و نقاشی‌ها یک به یک از راه رسید و باعث دلگرمی من شد.

علی‌کرمی ادامه داد: با همکاری کتابداران روستاهای دیگر آقایان لطفی و بختیاری، ترویج جشنواره کتابخوانی رضوی را در روستاهای هم جوار فاقد کتابخانه آغاز کردیم. دسترسی نداشتن همه مردم به گوشی هوشمند مشکلاتی را به همراه داشت. بنابراین از کتاب‌ها کپی‌هایی همراه با توضیحات مختصری تهیه کردیم و در اختیار رابط فرهنگی روستاهای همجوار قرار دادیم.

وی خاطرنشان کرد: پویش‌ها را هم به صورت خلاصه در برگه هایی معرفی کردیم تا کودکان و نوجوانان بتوانند بخوانند و در پویش‌ها شرکت کنند. امسال با قوت و حتی بیشتر از سال‌های گذشته به تبلیغ جشنواره کتابخوانی رضوی در فضای مجازی پرداختیم و کم کم پاسخ هم گرفتیم اما همچنان فضای بیشتری برای فعالیت وجود دارد. تنها مشکل ما در دسترس نبودن گوشی‌های هوشمند برای همه اهالی روستاها است.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
1 + 15 =